Senaste inläggen

Av fannyli bystedt - 27 september 2017 22:19

Del 2

Andra syntom
Vid Gravers sjukdom blir sköldkörtlen ofta förstorad, vilket benämns struma.

Vid hypertyrros kan några patienter få symtom från ögonen med stirrande blick. Den autoimmuna processen vid Gracers sjukdom kam dessutom i lindrig fall medföra ökat tårflöde, lljuskänslifhet och gruskänsla i ögonen. I sällsynta fall blir ögomsymtomen mer uttalande med rodnad, svullen i ögonlocken, stramningskänsla och svårigheter att röra ögonen. Hos vissa patienter kan ögonen även bli mer utstående.
Ett annat specifikt men ovanligt autoimmuna symtom vid Gravers sjukdom är att huden blir förtjockad på framsidan av inderbenen.

Hur ställs diagnosen?
Symtomen vid Gravers sjukdom är ofta typiska och diagnosen lätt att ställa vid en vanlig löakrundetsökning. Diagnosen bekräftas genom blod prov för analys av hormoner och antikroppar. Ibland undersöks sköldkörteln med ett radioaktivt ämne som tas upp i sköldkörteln. Med en särskild kamera kan man registrera var det radioaktiva ämnen tagits upp och få en bild av sköldkörteln. Denna undersökning kallas scintigrafi.

Hur behandlad Gravers sjukdom?
Överproduktion av hormon i sköldkörtlen kan behandlas på tre sött, tabletter, operation och radiojodbehandling valet av behandling görs i samråd mellan patient och läkare.

Några viktiga punkter
Om du behandlad med tyreostatika och får halsont, feber eller andra tecken på infektion bör du utan dröjsmål kontakta din läkare

ANNONS
Av fannyli bystedt - 27 september 2017 21:45

Tänkte berätta lite vad det är för något!

Del 1
När kroppens immunsystem reagerar felaktig. Vid Gravers sjukdom frisätter sköldkörteln för mycket hormon, så att energiförbrukningen i kroppen ökar. Detta kallas ofta hög ämneomsättning eller hypertyreos. Gravers sjukdom kallas Basedows sjukdom " Giftstruma" är en äldre folklig benämning på Gravers sjukdom.

Vanliga symtom vid hög ämneomsättning:
°Viktnedgång trots ofta hos aptit
°Svettningar värmekänsla
°Hjärtklappning plusen stiger hjärtslag
°Trötthet depression
°Skakningar och sättningar känns hela kroppen °mest typiskt i händerna.
°Oro sömnsvårigheter irritabilitet
Menstruationsrubbningar t ex kortvarig blödning
Oregelbunden hjärtrytm, s k förmaksflimmer

Vem får djukdomen?
Gravers sjukdom förekommer i alla åldrar, men är ovanlig hos barn. Kvinnor drabbas ofta än män. Sjukdomen uppkommer ibland hos medlemmar i en släkt. Gravers sjukdom tycks ibland börja efter svåra stressande händelser , men ofta är det oklart vad som utlöser sjukdomen.


Vad händer i kroppen vid Gravers sjukdom?
Vid Gravers sjukdom bildar kroppens immunförsvar antikroppar på grund av autoimmunitet. Dessa antikroppar kan stimulera sköldkörtelns produktion av hormon. Sköldkörteln bildar hormonerna tyroxin (T4) som omvandlas till trijodtyronin (T3) , vilket är verksamma hormoner och som påverkar de första av kroppens organ genom att reglera hur mycket eneroge som används i cellerna.

Vid Gravers sjukdom ökar Cellerna enerigeförbrukninf d v s ämnesomsättning när sköldkörteln bildar och frisätter för mycket hormon.

ANNONS
Av fannyli bystedt - 21 september 2017 00:51

Jag personligen kommer alltid stå för det jag tycker och kommer aldrig vikka mig eller så. Tycker jag nåt inte är okej så kommer jag säga det rakt ut eller skriva ner det direkt. Jag har mina rättigheter får säga mitt och vet vad som är rätt och fel snälla jag är en vuxen människa. Varför ska man bli sur på mig bokstavligen över nåt jag tycker och skriver ner det som är sant när andra får säga sitt till mig men jag får tydligen inte säga mitt för då ska man bli sur på mig och jag ska bara ta emot emot emot hela tiden alla skit för andra. Jag kommer alltid vara ärlig och säga vad jag tycker tänker som alla andra göra, men då ska man inte bli sur på mig då för nån annan säger vad den tycker och tänker för det säger en hel del. Många vet att sanningen svider och det är sant och jag kommer alltid stå för det jag tycker och tänker och min åsikt som inte vissa andra kanske gör framför mig men det är inte jag som kommer se dum ut iallafall som jag redan har sätt. Släng aldrig skit på nån människa om du inte redan vet sanningen hört den andras variation, stå för det du gör och säger. Va alltid ärlig mot dig själv och andra och visar uppskattning och respekt hänsyn. Bedöm aldrig någon människa även om du inte känner den!

Av fannyli bystedt - 20 september 2017 14:41

Igår satt jag uppe en bra stund kollar upp tv via Youtube och när jag sen tänkte gå och lägga mig så satt jag igång timer på tv, och sen gick och la mig för va så sjukt trött. Jag och Mattias brukar alltid ha timer på tv innan vi går och lägger oss,
för oss är det en trygghet och en vana att ha tv igång. Jag minns rätt att jag hade vaknat till snabbt men somnade om lika fort igen och vet att jag kollade på tv mot vardagsrummet när jag vaknade till snabbt och så klart somnade om. Några timmar senare vaknade jag runt 08:46-08:47 att tv är igång, jag hinner inte tänka utan kliver upp fixat kaffe tar en cigg och skriver senare till Mattias och ställer lite frågor till han som han sen kan svara när han har lunch. Jag tänker inte mer på det här med tv utan dricker mitt morgon kaffe och efter någon timme svarar Mattias och berättar att tv va avstängde när han drog jobbet imorse runt 05:30 och jag skriver berättat för honom detaljerna vad som hände och har hänt. Det är inte första gången detta händer som hände imorse med min tv, men då är inte min nya tv inblandad utan det va då min gamla tv jag hade förut och det va en 42 Lg tv. För det första är min tv Phillips 65 tum väldigt ny tv och den är snart 1 år gamla och aldrig haft någon problem alls med den och skulle vi lämna in den så kan jag garantera lova er läsare att dom skulle inte hitta något fel alls på den och dom skulle garanterat ställt frågor till oss undrat varför vi kommer och lämnar in en helt fungarende tv till dom för det finns ingen fel på den. Mattias kan lite mer om min tv vad den här funktioner och som jag vet så finns det ingen systemet som gör att en tv kan sätta igång sig själv, inte vad jag vet men min tv kan inte göra det utan har istället ett brandsäker system för en viss tid. Skulle vi glömma stänga av tv så gör den själv det självmant tanke på med säkerhet branssökerhetem som finns i min tv så det är skönt. Men det är inte första gången tv sats igång själv för det kan jag säga redan nu till er men det är en helt annan historia!

Av fannyli bystedt - 16 september 2017 20:27

Jag är så himla glad här hemma så ni anar inte, jag är så glad att jag har lust och springa fram och tillbaka lägenheten hoppa så högt jag kan för så glad är jag nu. Idag tog jag och hjärtat mitt en kort snabb Roadtrip till Länna handlade 6 styckna kuddar, 3 av varje kuddarna från Jysk va rea kostar bara 75 kr och sen jätte snyggt självhäftande plats trä färgat så snyggt och själv klart fick vardagsrumsbordet ett snyggt flytt så himla snyggt det blev och är så glad som valde detta och inte andra självhäftande plast jag va inne på att köpa första början. Äntligen är köksbordet klar och få se om jag syr egna stolsöverdrag köper bara tyg sen ritar mallar och syr med en symaskin men färgen är jag tveksam på om jag ska köra på vit eller beige. Bilden på vardagsrumsbordet är den färgen jag köpte utav självhäftande plats trä färgat om ni undrar. Hade inte mycket batterier när jag tog bilden på köksbordet så därför blev det inte perfekt bild på exakt hur färgen ser ut! Men önskar er en fin lördag snart blir det mat Tacoslördag här hemma hos oss sen blir det massa film tända ljus och glöm inte att tänka mer positivt än negativt!
Kramar

Av fannyli bystedt - 11 september 2017 21:08

Fattar inte hur man kunde vara så otacksam!
Tänk er att nån har dukat fram go fika så mycket go fika som jag har gjort och slänger ut en väldigt dåligt skämt eller skoj. Du kom till mig vid 10:00 va så ointresserad på vad jag hade att säga fast du ställde frågor och skulle få svar på dina frågor av mig men jag fick personligen inte svara eller förklara. Att sitta och påstå saker som inte stämmer över huvud taget gör mig ännu mer förbannad, vilket jag redan var från första början.
Du frågade mig på fredag förra veckan om jag kunde ge dig en ny chans, men du tar den inte och kör på ditt och åter igen får jag uppleva besvikelser och attityder som jag redan har fått stått ut med väldigt länge från andra. Men att ha en tonelägge attityd mot mig fast men redan vet innan vad jag är redan med om tycker jag är respektlöst egobeteende och inte va tacksam över den ny chansen man får och sen all go fika. Du hade så himla bråttom här i från och knappt höra på vad jag att säga så har ingen nånting med mig att göra längre. Men att sitta och säga påstå saker som fån inte stämmer över huvud taget och är så otacksam mot mig behandlar mig illa nja då får det räcka och du är inte längre mitt boenstöd längre. Jag vill ha en boendestöd som lyssnar stöttar och är lojal mot mig. När vi satt vid köksbordet så kände jag hur tårarna ville komma, berättade för fler som hade hänt och dom förstod mig vad jag kände och känner och tycker och jag måste säga att jag så sjukt besviken besikvelse att det går tyvärr inte förlåta!

Av fannyli bystedt - 8 september 2017 00:15

Tänk om jag hade dig vid min sida!
Saknar dig att ha dig vid min sida. Du va den som lyssnade på mig tröstade mig när jag var ledsen eller mådde dåligt. Nu när jag var ute och gick va det så jobbigt att veta att du ligger ner i mörkret i skogen och nedgrävd aldrig mer få se dig. Saknar dig så himla mycket Nikki jag önskade jag fick tillbaka dig vid min sida. Jag hatar vara själv hemma och veta att du aldrig mer kunna stå vid min sida. Du va min bästa kompis, du såg när jag var ledsen du kände av när jag var ledsen eller arg och jag kommer aldrig mer få se dig i mitt liv och det tar verkligen koll på mig. Det gör så förbannat ont så fort jag saknar dig. Jag kommer aldrig mer få hålla om dig puss på dig gosa med dig nå mer. Jag kan inte släppa in något nytt djur i mitt liv för saknar dig otroligt mycket och jag kommer aldrig glömma dig för du kommer alltid finns kvar inom mig. Så fort jag nämner alla fina bilder roliga härliga bilder om dig så kommer tårarna för det är ju dig jag saknar, du fick mig skratta och må bra och jag har ju inte dig kvar.


Den dagen vi flyttat så kommer jag alltid besöka din grav. Jag kan inte flytta ifrån dig, för jag vill vara när dig vid min sida. Kommer aldrig vilja flytta långt borta för jag ska kunna gå till din begravning och sörja. Du är mitt allt och jag har verkligen förlorat det bästa jag har haft!

[Bild]

Av fannyli bystedt - 7 september 2017 22:09

Ligger här hemma med tårarna i min famn känner att det är ingen idé längre berätta för någon längre vad jag känner längre för det är ingen som lyssnar eller har gjort över huvud taget på vad allt jag säger. Tyvärr så har det gått så pass långt att jag känner att jag orkar inte leva längre. Allt som jag har vart med om idag, vart rent ut sagt ett helvete och vissa personer kommer jag be dra åt helvete. Det är så mycket som har hänt att jag kommer behöva skriva ett nytt inlägg men det kommer kanske bli för mycket att läsa så vill bara meddela detta. Just nu känner jag mig så tom!

Jag känner ett och annat just Nu, kommer ALDRIG MER BERÄTTA FÖR NÅN saker nå mer för finns ingen mening med det längre. Jag kommer nu va ett ego kommer hålla allt inom mig, finns en förklaring på varför jag komner va så otrevlig mot dessa personer för dom har själv att skylla inte konstigt att jag agerar. Vissa ? + mitt ? kommer få dra åt helvete för dom har gjort fel som dom kommer själva inse. Jag kommer avvakta med allt detta och är så trött på allt detta men jag komner avvakta se med allt skit vad allt leder till. Folk får respektera NU att jag vill inte prata med idioter för har pratat tillräckligt med såna!

Tack för du läser detta!
Tack för att du tog din tid läsa allt detta!

Så hörs vi på återseende!


[Bild]

Presentation


Hej!Välkommen till min blogg som handlar om livet om mina diagnoser och sjukdom ( Graves) en sklödkörtel sjudom både uppgångar och nergångar.Kommer även handla om mitt liv min vardag och annat smått och gott!

kalender

Kategorier

sökruta

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se